Проверка на резултати

Вече можете удобно и лесно да проверите Вашите изследвания

Запишете час за преглед

Проверете работното време на избрания от Вас лекар и запишете час за преглед

Клинични пътеки

На Ваше разположение е пълния списък на договорените с НЗОК клинични пътеки

Новини

01 Фев

11-то издание на „Горещи точки в педиатрията” в Русе

Началото на единадесетото издание на Научно-практическата конференция „Горещи точки в педиатрията" започна с представяне на Председателят на Българската педиатрична асоциация, проф. Владимир Пилософ на проекта „Чуй детето – приятелско към детето правосъдие”.
В церемонията по откриването се включиха ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, зам. областният управител Станимир Станчев и председателят на Българската педиатрична асоциация, проф. Владимир Пилософ. Председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, д-р Даниела Дариткова, изпрати поздравителен адрес, в който поздрави организаторите и участниците на конференцията, и пожелава успешна и ползотворна дискусия. Приветствие към участниците в конференцията беше изпратено и от Изпълнителният директор на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Канев” АД – д-р Иван Стоянов, в което той поздравява всички участници и изразява убеденост че конференцията ще допринесе за обогатяване на научния и практическия опит. Он лайн поздравления изпратиха проф.Ласло Сиони от Будапеща (водещият европейски и световен педиатър, хепатолог и трансплантолог), който сподели че е мислено с участниците в конференцията и че Русе му е станал любим град, и проф.Флорин Йордакеску от „Клиника Будимекс – Букурещ” Румъния.

В началото на форума ректорът, чл.-кор. проф. Христо Белоев, изказа благодарност на организаторите - Съюзът на учените – Русе, Катедра „Педиатрия" на Медицински университет-Варна и „УМБАЛ "Канев" АД” АД и изрази удовлетворението си, че в Русенския университет ще се разискват въпроси за опазването на детското здраве от професионалисти от цялата страна.
Председателят на Българската педиатрична асоциация, проф. Владимир Пилософ, сподели идеята към Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация да бъде създаден консултативен съвет от хора, които са ангажирани в детското здравеопазване.
Бяха изнесени 37 презентации на теми от областта на педиатрията, по проблемите при работа с клиничните пътеки в педиатрията, анализ на грешките и неудачите в педиатричната практика чрез проверките на медицинския одит, включително и презентации на фармацевтични фирми. Първата тема, с която започна конференцията, беше представянето на проекта „Чуй детето", изпълняван от Института по социални дейности и практики. Той има за цел да подобри ситуацията на децата, жертви или свидетели на насилие, като се прави индивидуална оценка на специфичните им потребности. Участниците ще обсъждат възможности за лечение на различни болести при децата.
Последната презентация беше на доц. д-р Бойко Шентов и д-р Ния Кръстева от Медицински университет – гр.Плевен на тема: Влияние на затлъстяването върху белодробната функция при деца с бронхиална астма.
В двата работни дни на конференцията след презентациите имаше дискусии, които допринесоха за обогатяване на научният и практическият опит на участниците.
По време на конференцията във фоайето на Канев Център над 30 фармацевтични фирми бяха открили фирмени щандове на които рекламираха своите нови лекарствени продукти за деца.
При закриването на конференцията проф. Пилософ направи предложение доц.д-р Досев да бъде избран в новосъздаващият се консултативен съвет към Българската педиатрична асоциация.
Инициатор и организатор на конференцията в гр.Русе отново беше доц.д-р Свилен Досев – лекар в отделението по Педиатрия на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Канев” АД и доцент във Факултет по обществено здраве и здравни грижи, катедра Здравни грижи на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Прочетено 1276 пъти Последна промяна Вторник, 02 Февруари 2016 15:44
УМБАЛ Канев

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Канев" АД

сайт: www.mbal.rousse.bg/
  • Адрес:
    ул."Независимост" 2
    Русе 7002
  • Телефон:
    +359 82 887215 - Изп. директор
    +359 82 887351 - Регистратура

ДА ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА