Проверка на резултати

Вече можете удобно и лесно да проверите Вашите изследвания

Запишете час за преглед

Проверете работното време на избрания от Вас лекар и запишете час за преглед

Клинични пътеки

На Ваше разположение е пълния списък на договорените с НЗОК клинични пътеки

Обучение

20 Юни

Тържествено честване на Деня на родилната помощ

Днес, 21.01. (четвъртък), в АГ комплекса на УМБАЛ "Канев" АД се състоя тържественото честване на Деня на родилната помощ.
На церемонията присъстваха зам.-областният управител Станимир Станчев, кметът Пламен Стоилов, председателят на Общинския съвет чл.кор.проф.д.т.н. инж. Христо Белоев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, деканът на Факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ проф. д-р Тодорка Стефанова, директорът на РЗИ – Русе д-р Маргарита Николова, председателят на Комисията по здравеопазване д-р Теодора Константинова, доц. д-р Иваничка Сербезова, зам.-председателят на съвета на директорите на УМБАЛ "Канев" АД д-р Йосиф Новаков, както и медицински персонал на АГ комплекса.

Старата традиция за подливане на вода на началника на отделение „Акушерство и гинекология“ д-р Георги Хубчев бе спазена и днес. Новото в тържественото честване на празника бе измиването на ръцете и на старшата акушерка Галя Добрикова от специализантите по специалността „ Акушерка” в Русенски университет „Ангел Кънчев“.
АГ комплексът разполага с напълно обновени структури „Родилно”, „Гинекология”, „Патологична бременност”, отделение „Неонатология” и обособена структура за клинични дейности - Анестезия и интензивно лечение на заболявания в акушерството и гинекологията към отделение „Анестезиология и интензивно лечение”.
АГ комплексът е клинична база за обучение на студенти от специалност „Акушерка” от Факултет „Обществено здраве и здравни грижи” на РУ „Ангел Кънчев”. Нивото на подготовката, която получават специализантите, е такава, че завършвайки своето обучение, те могат да започнат работа като равностойни членове на екипите на АГ комплекса.
Въпреки недостига на кадри в цяла България, в АГ комплекса няма дефицит на акушеро-гинеколози, неонатолози, акушерки и медицински сестри. Наша гордост е, че 50% от лекарския и акушерски персонал се състои от млади кадри, които са на възраст под 35 години.

Прочетено 1185 пъти Последна промяна Вторник, 13 Юли 2021 21:57
УМБАЛ Канев

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Канев" АД

сайт: www.mbal.rousse.bg/
  • Адрес:
    ул."Независимост" 2
    Русе 7002
  • Телефон:
    +359 82 887215 - Изп. директор
    +359 82 887351 - Регистратура

ДА ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА