Проверка на резултати

Вече можете удобно и лесно да проверите Вашите изследвания

Запишете час за преглед

Проверете работното време на избрания от Вас лекар и запишете час за преглед

Клинични пътеки

На Ваше разположение е пълния списък на договорените с НЗОК клинични пътеки

Обучение

20 Юни

Зам.-министър Персенски: УМБАЛ "Канев" АД с нова апаратура за над 8,5 млн. лв.

На 09 декември 2015 г. в конферентната зала на УМБАЛ "Канев" АД се проведе заключителната пресконференция по проект BG161РО001/1.1-08/2010/006 „Eвропейско качество на здравеопазване чрез реконструкция и енергийна ефективност в УМБАЛ "Канев" АД“.
Участие в пресконференцията взеха заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, заместник председателят на съвета на директорите на „УМБАЛ "Канев" АД” АД д-р Йосиф Новаков, доц. Марияна Василева, ръководител СРИП на Министерство на здравеопазването, г-жа Надежда Шанова, старши експерт в областна администрация Русе, г-жа Радостина Пейкова, началник на отдел”Обществено здраве” в община Русе, началници и старши медицински сестри от болницата и участници в изпълнението на проекта.
Общата стойност на проекта в болницата е над 8,5 милиона лева и е инвестиция,която надхвърля два пъти бюджета на МЗ и която министерството не може да си позволи, заяви зам.министър Персенски.

Общата стойност на проекта в болницата е над 8,5 милиона лева и е инвестиция,която надхвърля два пъти бюджета на МЗ и която министерството не може да си позволи, заяви зам.министър Персенски.
Проекта е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването и е реализиран със средства от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.
Болницата е оборудвана с високотехнологична медицинска апаратура за ранна диагностика и ефективно лечение – апаратура за магнитно резонансна образна диагностика, 64 – срезов многодедекторен компютърен томограф, стационарен дигитален графичен рентгенов апарат, система за архивиране и разпространение на образи (PACS), дигитални ехографски системи (2), дигитална мамографска система, ендоскопска система (окомплектована с конфоканален лазерен гастроскоп и конфоканален лазерен колоноскоп), дигитална ендоскопска видео система за автофлуоресцентни изследвания на белия дроб, система за централна стерилизация и ангиографски апарат.
Извършени са строително – монтажни и строително – ремонтни дейности за осигуряване на монтаж и инсталация на медицинско оборудване, доставено по проекта, изпълнени са мерки за енергийна ефективност, осигурена е достъпна среда за хора с увреждания.
Д-р Нели Петрова, дм, бивш директор на болницата и настоящ началник на отделение „Функционална диагностика на нервната система” взе участие в пресконференцията като сподели трудностите при стартиране и изпълнението на проекта и изрази благодарност към всички участвали в изпълнението му.

Прочетено 1017 пъти Последна промяна Вторник, 13 Юли 2021 21:56
УМБАЛ Канев

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Канев" АД

сайт: www.mbal.rousse.bg/
  • Адрес:
    ул."Независимост" 2
    Русе 7002
  • Телефон:
    +359 82 887215 - Изп. директор
    +359 82 887351 - Регистратура

ДА ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА