Проверка на резултати

Вече можете удобно и лесно да проверите Вашите изследвания

Запишете час за преглед

Проверете работното време на избрания от Вас лекар и запишете час за преглед

Клинични пътеки

На Ваше разположение е пълния списък на договорените с НЗОК клинични пътеки

Отделения

Отделение Акушерство и гинекология е в самостоятелна сграда и е разделено на три структури:

 • Патологична бременност
 • Гинекология
 • Родилно

В отделението има обособени два кабинета - един за прием на бременни и раждащи жени, и един за прием на гинекологично болни пациентки. В тях се извършва и консултативна дейност на пациентки с гинекологични оплаквания от други отделения на УМБАЛ "Канев" АД.

Часовете за свиждане във всички структури на отделението са всеки ден от 17 до 18ч.

Структура „Гинекология”

Отделението разполага с диагностично-консултативен кабинет с ехограф, където става приема на пациентки 24 часа в денонощието. Той се намира на партера на АГ-комплекса, кабинет №29.

На територията на отделението работи противостерилитетен кабинет, където се извършва хистеросалпингография, инсеминации, хидротубации.

Структурата разполага с две операционни зали и една манипулационна зала, в които се осигурява непрекъснат 24-часов режим на работа.

В Структура „Гинекология” се извършват следните дейности и услуги: спешен и планов прием на жени с гинекологични заболявания за консервативно и/или оперативно лечение, включително и с онкологични заболявания; хирургични интервенции с диагностична и/или терапевтична цел; съвременни диагностични процедури, като колпоскопия, хистероскопия, цистоскопия, резектоскопия, амниоцентеза; прекъсване на бременност по желание и по медицински показания; предоперативна подготовка и следоперативно наблюдение и лечение на пациентките; вземане на биологичен материал за различни изследвания и транспортирането му до съответната лаборатория; извършване на гинекологични консулти на пациенти от други отделения на УМБАЛ- Русе АД и други лечебни заведения на територията на гр. Русе; амбулаторни прегледи, цитонамазки, вагинална ултразвукова диагностика диагностика срещу заплащане; събиране на такси и издаване на касов бон за извършени плащания в АГ-комплекс, според установения ред в УМБАЛ "Канев" АД.

Структура „Гинекология” разполага с необходимата апаратура за осъществяване на специфична гинекологична дейност - апарат за ултразвукова диагностика с вагинален и абдоминален трансдюсер, ЕКГ-апарат, колпоскоп, хистероскоп, цистоскоп, резектоскоп и необходимото оборудване за малки и големи оперативни интервенции. Освен класически оперативни интервенции в структурата се извършват и безкръвни операции при: оперативно лечение на миоми ( ларароскопска хистеректомия, лапароскопска миомектомия), оперативно лечение на кисти на яйчниците, поликистоза на яйчниците, извънматочна бременност, стерилитет и други. Безкръвните операции гарантират на пациентките кратък болничен престой (до 3 дни), бързо следоперативно възстановявяне и минимални следи от операцията без белези от разрези.

В структура „Гинекология” се извършват онкогинекологични операции по преценка на специалистите в зависимост от стадия на заболяването при злокачествено заболяване на матката или яйчниците.

На разположение в отделението 24 часа в денонощието е екип за извършване на спешни операции.

Структура „Родилно”

Структура „Родилно“ е разположено на 2 етажа, на които има лекарски кабинет, приемен кабинет, където става приемът на бременни и раждащи жени 24 часа в денонощието; 3 предродилни зали и 5 родилни зали. Дава се възможност на близките на родилката, които искат да присъстват на раждането, да направят това.

Структурата разполага с необходимата медицинска апаратура, инструментариум и пособия за покриване на ІІІ-то ниво на компетентност от медицинския стандарт по АГ - ехограф с абдоминален трансдюсер, кардиотокографи, инфузионни помпи, аспирационна помпа, вакуумекстрактор и др.

Структура „Патологична бременност”

В структурата се извършват: прием, наблюдение и лечение на бременни с различна патология на бременността независимо от гестационния срок; прием, на бременни с екстра-генитални заболявания и вземане на биологичен материал за генетични и имунологични изследвания и изпращането му до съответната лаборатория; прием и извършване на Серклаж на пациентки с истмико-цервикална инсуфициенция.

В АГ-комплексът се предоставя услугата взимане на стволови клетки след раждане. Отделението работи с 3 фирми за вземане на стволови клетки и всяка родилка може да си избере с коя от тях да сключи договор.

Още информация

 • Капацитет:

  Стационарът на комплекса разполага с 56 легла, които са разпределени в съответните структури:

  Структура „Гинекология” разполага с 15 легла в 9 болнични стаи и 2 ВИП стаи.

  Структура „Родилно” разполага с 26 легла. Болничните стаи позволяват майката и бебето да са разположени в една стая. Налице са 2 ВИП стаи с 1 легло и собствен санитарен възел. На всеки етаж функционира видеовръзка, за да може родилките да имат контакт с техните близки.

  Структура „Патологична бременност” разполага с 18 легла в 9 болнични стаи.

 • Апаратура:

  АГ-комплекса разполага с апарат за цистотонометрия, с който се правят най-точните изследвания в урогинекологията. Извършват се най-съвременните урогинекологични операции.

   

 • Разположение:

  Структура „Родилно“ се намира на 3 и 4 етаж, АГ комплекс

  Структура „Патологична бременност“ се намира на 1 етаж, АГ комплекс

  Структура „Гинекология“ се намира на 2 етаж, АГ комплекс

 • Управление:

  Отделение „Акушерство и Гинекология“

  д-р Луиза Тончева
  д-р Луиза ТончеваНачалник отделение Акушерство и Гинекология, УМБАЛ Канев
  Телефон: 082 887522
     
  Галя Добрикова
  Галя ДобриковаСтарша акушерка, отделение Акушерство и Гинекология, УМБАЛ Канев
  Телефон: 082 887505
 • Контакти:

  Структура „Гинекология”
  Старши лекар: д-р Ася Шишкова – 082 887522
  Акушерка: Снежана Стоянова – 082 887520
  Консултативен кабинет – 082 887515

  Структура „Родилно”
  Старши лекар: д-р Ани Матеева – 082 887533
  Акушерка: Стела Василева - 082 887530

  Структура „Патологична бременност”
  Старши лекар: д-р Светла Христова - 082 887517
  Акушерка: Стела Георгиева – 082 887516

 • Клинични пътеки:
  Код Наименование на Клиничната пътека Цена (лв.)
  АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ
  1 Стационарни грижи при бременност с повишен риск 390
  2 Пренатална инвазивна диагностика на бременността и интензивни грижи при бременност с реализиран риск 800
  3 Оперативни процедури за задържане на бременност 128
  4_1 Преждевременно прекъсване на бременността спонтанно или по медицински показания до 13 гест. с. включително 146
  4_2 Преждевременно прекъсване на бременността спонтанно или по медицински показания от 14 гест. с. до 26 г.с. на плода 230
  5 Раждане 580
  АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ
  160 Нерадикално отстраняване на матката 1 024
  161 Радикално отстраняване на женски полови органи 1 055
  162 Оперативни интервенции чрез коремен достъп за отстраняване на болестни изменения на женските полови органи 711
  163 Оперативни интервенции чрез долен достъп за отстраняване на болестни изменения или инвазивно изследване на женските полови органи, с изключение на процедури с код по МКБ 9 – 71.71 за лица под 9-годишна възраст 277
  164 Корекции на тазова (перинеална) статика и/или на незадържане на урината при жената, с изключение на процедури с код по МКБ 9 – 70.79 за лица под 9-годишна възраст 806
  165 Диагностични процедури и консервативно лечение на токсо-инфекциозен и анемичен синдром от акушеро-гинекологичен произход 408
  166 Корекции на проходимост и възстановяване на анатомия при жената 605
  167 Системна радикална ексцизия на лимфни възли (тазови и/или парааортални и/или ингвинални) като самостоятелна интервенция или съчетана с радикално отстраняване на женски полови органи. Тазова екзентерация 1 700
  169 Интензивно лечение на интра- и постпартални усложнения, довели до шок 1 109
  170 Интензивно лечение на интра- и поспартални усложнения, довели до шок, с приложение на рекомбинантни фактори на кръвосъсирването 6 800
 • Галерия:
Прочетено 39558 пъти Последна промяна Четвъртък, 23 Март 2023 11:42
 • Адрес:
  ул."Независимост" 2
  Русе 7002
 • Телефон:
  +359 82 887215 - Изп. директор
  +359 82 887351 - Регистратура

ДА ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА