Проверка на резултати

Вече можете удобно и лесно да проверите Вашите изследвания

Запишете час за преглед

Проверете работното време на избрания от Вас лекар и запишете час за преглед

Клинични пътеки

На Ваше разположение е пълния списък на договорените с НЗОК клинични пътеки

Отделения

Отделение Акушерство и гинекология е в самостоятелна сграда и е разделено на три структури:

 • Патологична бременност
 • Гинекология
 • Родилно

В отделението има обособени два кабинета - един за прием на бременни и раждащи жени, и един за прием на гинекологично болни пациентки. В тях се извършва и консултативна дейност на пациентки с гинекологични оплаквания от други отделения на УМБАЛ "Канев" АД.

Часовете за свиждане във всички структури на отделението са всеки ден от 17 до 18ч.

Структура „Гинекология”

Отделението разполага с диагностично-консултативен кабинет с ехограф, където става приема на пациентки 24 часа в денонощието. Той се намира на партера на АГ-комплекса, кабинет №29.

На територията на отделението работи противостерилитетен кабинет, където се извършва хистеросалпингография, инсеминации, хидротубации.

Структурата разполага с две операционни зали и една манипулационна зала, в които се осигурява непрекъснат 24-часов режим на работа.

В Структура „Гинекология” се извършват следните дейности и услуги: спешен и планов прием на жени с гинекологични заболявания за консервативно и/или оперативно лечение, включително и с онкологични заболявания; хирургични интервенции с диагностична и/или терапевтична цел; съвременни диагностични процедури, като колпоскопия, хистероскопия, цистоскопия, резектоскопия, амниоцентеза; прекъсване на бременност по желание и по медицински показания; предоперативна подготовка и следоперативно наблюдение и лечение на пациентките; вземане на биологичен материал за различни изследвания и транспортирането му до съответната лаборатория; извършване на гинекологични консулти на пациенти от други отделения на УМБАЛ- Русе АД и други лечебни заведения на територията на гр. Русе; амбулаторни прегледи, цитонамазки, вагинална ултразвукова диагностика диагностика срещу заплащане; събиране на такси и издаване на касов бон за извършени плащания в АГ-комплекс, според установения ред в УМБАЛ "Канев" АД.

Структура „Гинекология” разполага с необходимата апаратура за осъществяване на специфична гинекологична дейност - апарат за ултразвукова диагностика с вагинален и абдоминален трансдюсер, ЕКГ-апарат, колпоскоп, хистероскоп, цистоскоп, резектоскоп и необходимото оборудване за малки и големи оперативни интервенции. Освен класически оперативни интервенции в структурата се извършват и безкръвни операции при: оперативно лечение на миоми ( ларароскопска хистеректомия, лапароскопска миомектомия), оперативно лечение на кисти на яйчниците, поликистоза на яйчниците, извънматочна бременност, стерилитет и други. Безкръвните операции гарантират на пациентките кратък болничен престой (до 3 дни), бързо следоперативно възстановявяне и минимални следи от операцията без белези от разрези.

В структура „Гинекология” се извършват онкогинекологични операции по преценка на специалистите в зависимост от стадия на заболяването при злокачествено заболяване на матката или яйчниците.

На разположение в отделението 24 часа в денонощието е екип за извършване на спешни операции.

Структура „Родилно”

Структура „Родилно“ е разположено на 2 етажа, на които има лекарски кабинет, приемен кабинет, където става приемът на бременни и раждащи жени 24 часа в денонощието; 3 предродилни зали и 5 родилни зали. Дава се възможност на близките на родилката, които искат да присъстват на раждането, да направят това.

Структурата разполага с необходимата медицинска апаратура, инструментариум и пособия за покриване на ІІІ-то ниво на компетентност от медицинския стандарт по АГ - ехограф с абдоминален трансдюсер, кардиотокографи, инфузионни помпи, аспирационна помпа, вакуумекстрактор и др.

Структура „Патологична бременност”

В структурата се извършват: прием, наблюдение и лечение на бременни с различна патология на бременността независимо от гестационния срок; прием, на бременни с екстра-генитални заболявания и вземане на биологичен материал за генетични и имунологични изследвания и изпращането му до съответната лаборатория; прием и извършване на Серклаж на пациентки с истмико-цервикална инсуфициенция.

В АГ-комплексът се предоставя услугата взимане на стволови клетки след раждане. Отделението работи с 3 фирми за вземане на стволови клетки и всяка родилка може да си избере с коя от тях да сключи договор.

Още информация

 • Капацитет:

  Стационарът на комплекса разполага с 56 легла, които са разпределени в съответните структури:

  Структура „Гинекология” разполага с 15 легла в 9 болнични стаи и 2 ВИП стаи.

  Структура „Родилно” разполага с 26 легла. Болничните стаи позволяват майката и бебето да са разположени в една стая. Налице са 2 ВИП стаи с 1 легло и собствен санитарен възел. На всеки етаж функционира видеовръзка, за да може родилките да имат контакт с техните близки.

  Структура „Патологична бременност” разполага с 18 легла в 9 болнични стаи.

 • Апаратура:

  АГ-комплекса разполага с апарат за цистотонометрия, с който се правят най-точните изследвания в урогинекологията. Извършват се най-съвременните урогинекологични операции.

   

 • Разположение:

  Структура „Родилно“ се намира на 3 и 4 етаж, АГ комплекс

  Структура „Патологична бременност“ се намира на 1 етаж, АГ комплекс

  Структура „Гинекология“ се намира на 2 етаж, АГ комплекс

 • Управление:

  Отделение „Акушерство и Гинекология“

  д-р Луиза Тончева
  д-р Луиза ТончеваНачалник отделение Акушерство и Гинекология, УМБАЛ Канев
  Телефон: 082 887522
     
  Галя Добрикова
  Галя ДобриковаСтарша акушерка, отделение Акушерство и Гинекология, УМБАЛ Канев
  Телефон: 082 887505
 • Контакти:

  Структура „Гинекология”
  Старши лекар: д-р Ася Шишкова – 082 887522
  Акушерка: Снежана Стоянова – 082 887520
  Консултативен кабинет – 082 887515

  Структура „Родилно”
  Старши лекар: д-р Ани Матеева – 082 887533
  Акушерка: Стела Василева - 082 887530

  Структура „Патологична бременност”
  Старши лекар: д-р Светла Христова - 082 887517
  Акушерка: Стела Георгиева – 082 887516

 • Галерия:
Прочетено 47808 пъти Последна промяна Вторник, 09 Януари 2024 15:36
 • Адрес:
  ул."Независимост" 2
  Русе 7002
 • Телефон:
  +359 82 887215 - Изп. директор
  +359 82 887351 - Регистратура

ДА ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА